Peminat Setia

Saturday, June 05, 2010

aku angankan kau bukan mimpi =.=


 Click play untuk lebih menghayatii.. HAHAHA

suatu hari,budak laki brjalan2 tanpa tahu hala tujunya.mungkin mencari cinta yang kian hilang.atau juga mengejar cinta yang jauh pergi.muka resahnya menjadi teman sepanjang prjalanannya.tanpa dya sedari,awan mendung berarak kelabu mengekorinya.mungkin hujan lebat akan turun membasahi dirinya.tika dalam melarikan diri mencari tempat teduh,perjalanan yang tidak budak laki itu rancangkan menjadi perjalanan yang mengerikan apabila terlihat cinta yang dikejarnya itu ada bersama bahagia yang belum pernah budak laki itu gambarkan.

cinta yang budak laki kejar selama ini berpimpingan tangan bersama bahagia lalu berlari meninggalkan artifak tapak kaki di tanah yang kian mendap ditimpa hujan.titisan air hujan satu demi satu turun jua akhirnya diseru bumi.pemergiaan bayangan cinta dan juga bahagia lesap dalam sekelip mata.budak laki tidak pernah menyangkakan bahawa cinta yang budak laki jaga selama ini pergi jua meninggalkannya.budak laki tunduk sayu lalu linangan air matanya mengalir bersama titisan hujan yang mengena pipinya.dia lebih rela menangis dalam renyaian hujan agar cinta tidak pernah lihat linangan air mata budak laki yang mengalir.

dalam kesayuaan renyaian hujan ketika itu,budak laki maseh lagi mengharapkan bahawa cinta berpatah balek kepadanya lalu memanyungi budak laki bersama payung doremon milik cinta.namun setelah seketika bermandikan hujan,budak laki tersedar bahawa cinta tidak mungkin akan brpatah pulang padanya.cinta kini bahagia bersama bahagia yang dikecapinya.tiada guna lagi untuk budak laki mengharap. 

Saat itu,barulah budak laki berlari dalam kebasahan kuyup dan dibidasnya air hujan yang berpusu-pusu turun ke bumi.dalam hati budak laki,dya harus redah hujan yang kian lebat dan pastinya hujan ini akan renyai dan berhenti akhirnya.PASTI! 

Budak laki berlari jaguh,namun maseh berpaling menoleh ke belakang mengharapkan tanggapan sebentar tadi tak penah diluahkannya.namun,setelah berkali-kali memandang belakang,harapan budak laki semakin pudar.budak laki kian putus asa. 

Dalam larian jaguh yang tak penah budak laki sedar  sudah berapa jauh lariannya, tiba-tiba budak laki merasakan dya dalam keteduhan dari titisan rahmat hujan.lalu budak laki mendongakkan kepalanya.

tanpa dya sedari,seorang budak perempuan comel datang memayunginya.budak perempuan  lantas senyum pada budak laki.bukan niat untuk mengoda,tapi sebagai lambang persahabatan.hujan tiba-tiba mula renyai.budak laki dan budak perempuan berjalan pulang di bawah satu payung dalam kerenyaian hujan rahmat itu.
dalam sepanjang perjalanan mereka,budak laki dapat merasakan bahawa budak perempuan menyembunyi sesuatu disebalik senyuman ayunya itu.lantas budak laki bertanya kepada budak perempuan.

'apa yang bermain difikiran kau?'-budak laki
budak perempuan -'tidak ada apa-apa'
'aku dapat merasakannya,baik kau beritahu saja aku,aku tidak suka kau berduka'- budak laki

budak perempuan tunduk sayu.

lalu berkata,
 'bahagia aku lari bersama cintanya'

linangan air mata budak perempuan jatuh berlinangan.
budak laki mengesat linangan budak perempuan dan berkata,

'usah kau kuathir,aku disini bersamamu,mungkin ini semua sudah takdirnya,aku berjanji akan sentiasa disampingmu'

senyuman budak perempuan kembali terukir indah.budak perempuan kembali meneruskan perjalanan bersama budak laki dengan senyuman dan kemesraan yang tak pernah budak perempuan rasakan sebelum ini.perjalanan mereka di isi dengan tangisan serta gelak tawa yang membahagiakan.mereka kongsi segala suka duka,pahit manis bersama ;)

namun,perjalanan mereka langkah hanya seketika.budak laki telah sampai ke destinasi yang dituju.perjalanan budak perempuan maseh jauh.budak laki bagaimanapun harus meninggalkan budak perempuan untuk meneruskan kehidupan yang dibina nya itu.walaupun berat,budak perempuan maseh tersenyum dan mengucapkan selamat tinggal.

dalam perpisahan itu,budak perempuan menutup payungnya,lalu diberikan payungnya itu kepada budak laki dan berkata ,:

kau simpan payung ini baik-baik ye.kalau hujan datang kau pasangkanlah!kau anggap aku sebagai payung ini yang akan sentiasa memayungi kau.

lantas budak perempuan beredar dalam renyaian hujan.selangkah beredar,budak perempuan telah dapat merasakan kerinduaannya pada budak laki.segala memori perjalanan tadi ,budak perempuan kenangi.lalu berlinangan air mata yang jatuh di pipi budak perempuan.

tiba-tiba,terdengar suara budak laki menjerit :

'aku akan sentiasa bersama kau,walau dalam mimpiiii!!'

budak perempuan menoleh pantas ke belakang,lalu melemparkan senyuman lebar pada budak laki.dia bersyukur titisan hujan mengaburi tangisannya.dan budak perempuan melambai budak laki lalu beredar dari situ.dan berkata perlahan :


'aku cinta kau.'

dan budak laki tak pernah tahu itu ;(