Peminat Setia

Monday, December 06, 2010

Orang pakai shawl,org yang complicated ke?

Beeps beeps ! :)



Eh eh,betul ke kalau orang yang pakai shawl tu complicated? Ehem. Menurut lelaki la kan. Bagi pompuan okey je aku rasa. Ye la. Laki skool aku suka cakap, ''Awat laa ampa suka pakai tudung macam tu(shawl)? Rimas ja aku tengok!'' : '' Heh, itu la style. Lagi senang nak pakai dari pakai tudung yang kadang2 xjadi la ,hape la. Pakai shawl ni lilit lilit dah siap. Tak yah iron siap! Kalau pakai tudung bawal yg pelbagai bidang tu,kena iron la. Pastu kalau tak jadi,hembus hembus dahi kan. Korang boys mmg pelik kan? Kalau pakai shawl ckp complicated la. Kalau pakai tudung ejek ejek hembus hembus dahi la. Hey,apa korang nak?''

Hah.Hambik kau.Kan dah kena beletiaq mak nenek.HAHAHA. Korang tanya satu perkataan, seribu patah aku jawab. Hihihi :P Ye la kan. Bagi pendapat aku, orang yang pakai tudung bidang tu,orang yang agak neat and simple. Banyak la gaya orang sekarang pakai tudung kan. Tren la katakan. Ada yang still pakai tudung 3 pin ke bawah tu kan. Bagus la tu.Orang suka cakap Oldschool pulak.Adeh --' Ada jugak yang pakai 3 pin jugak,tapi pin kan kat kiri kanan bahu tu. Ha,yang tu ala-ala cikgu yg stylo. Haha.*suka hati ja -.- Ada yang lilit bubuh kat atas kepala tu,macam gaya tudung patani tu kan. Haa,yang ni aku slalu jugak usha,kebanyakkan yang suka pakai macam ni,orang belah timur Malaysia kita ni.Maybe dekat dengan siam kot. 'Apasal orang Perlis tak banyak pun pakai macam ni?Depa dekat gak ngn Siam.' HAHA. Ada jugak yang selempang je kan. Haa,ni lagi simple. :)


Antara gaya Tudung bidang yang penah aku gayakan. Ehem :)

Haa,lepas tu tren tudung sarung tu kan.Apa nama dya. Tudung Ariani? Macam mana ntah dapat nama Ariani tu. Tak salah aku sebab ada pelakon Indon nama Ariani kot masa tu yg promote pakai tudung tu. Haa. Tudung tu senang la kan. Sarung je. Makcik-makcik, emak emak memang suka la tudung ni kan? Haa, sekarang orang panggil tudung Express. Lisa Surihani berlakon tu. Haha. Comel la Lisa pakai tudung. I Loikeee :)

Model tudung : Mak, Angah dan Adek :) <3
But Nowadays, remaja macam aku ni suka la kan pakai shawl. Heh,macam macam shawl la ada kan. Ala arabian la. Lilit sana.lilit sini. Dan aku? Haa,jadi la mangsa nya.Hihihi. Pastu kluar tren shawl baru,mula la nak beli. Heh,aku dah lama la tak pegi blogshopping lagi lately. Sebab apa,POKAI. Sekian. Haha.Sila la kesian.Takda sapa ke nak tolong belikan satu kat aku shawl yang ada segala mak nenek yang dah macam tali ikat curtain tu. Haha. Teringin gak nak pakai. Hihi. Pasai tu la kot noh depa cakap org pakai shawl complicated. Ya la. Dah la bergantung segala mak nenek. Pastu ada la yang gatai gatai pi pakai cekak la.Bubuh sepit la. Haha. Aku tak try lagi. Coming soon.Hihihi :) Bubuh pin ,cucuk sana,cucuk sini. Lilit sana sini.Maw tercekik, haa. Sapa susah? Hish. Aku dok beletiaq,aku jugak la yang dok mene'try'.Haha.

Shawl pelbagai tren. Model : Azyma :)

P/s : Lama tak pi windowshopping or blogshopping. Uhukks.Rinduu. Tunggu la duet Scholar masuk,akan ku nikmati.Hihihi :D

Blogger Templates

6 suka suki:

iyliabelagaksangat said...

iylia si cntek:azima.aku rse la kn..yg model pkai shawal 2 ape kate buh muke aku satu.maybe org lain akn stuju yg pkai shawal lebih mnyenangkn dri pkai tdung bidang:)bgus x idea aku?

Manja said...

betul.... orang dh lama pakai shawl dh... mula2 dulu sebab senang tak yah gosok... main belit jer, pastu nampak stylo... dahla senang... bergaya pulok tu... phewitt!

luvly mya said...

mana ada complicatd. haha. senang cepat dan pantas. sesuai untuk org malas macam aku +_+ haha

Nurul Azima binti Jasmin said...

@iyliaberlagaksangat

idea kau kuno weyh.Hahaha. Harap Maklum.

Nurul Azima binti Jasmin said...

@Manja

Yaahh.Memang nampak bergaya lagi stylo.Sebab tu saya pun pakai shawl.Hikhik :P

Nurul Azima binti Jasmin said...

@luvly mya

Yaaahh Mia, Seepp seket.Sama la kita,Malas!