Peminat Setia

Thursday, May 05, 2011

Another Red Riding Hood


Semalam pergi jalan jalan akibat boring terlampau di rumah. Actually tak merancang langsung nak pegi jalan jalan. Sebab ila nak pegi tengok hotel untuk reunion diorang kat Penang Island tu la yang tiba tiba tergerak hati nak buang masa lebey kat Island tu. Hihihi. Pergi pun dah pukul 3 lebey dah masa tu. Pegi amek Naja (kawan Ila) then baru gerak pegi Island.

Lepas pegi tengok hotel tu terus pergi Gurney Plaza nak tengok wayang. Hihi. Actually niat di hati nak tengok cerita CUN! Yang Remy Ishak and Maya Karin berlakon tu.Tapi takde la plak kat wayang. Ke memang dh tak de ea? Huhu,aku memang suka ketinggalan banyak pun. -.-'

Kitorang pegi tengok cerita RED RIDING HOOD. Meh nak buat review sikit pasal cerita ni. :) Cerita ni pasal Red riding hood yang nama Valerie ( Amanda Seyfried ) duduk dalam perkampungan kat gunung2 yang tak tenteram hidup depa dengan serigala jadian. So, mereka ni terpaksa la buat macam macam untuk bunuh serigala jadian ni sebab serigala jadian tu among penduduk kampung tu sendiri.Kena panggil paderi Soloman ke hape ntah nama dya untuk nak settlekan masalah serigala jadian ini. Dan Valerie ni kena tuduh la macam jadi ahli sihir untuk serigala jadian tu.  Aku maleh nak review banyak banyak pasal  cerita ni. Tapi best laa jugak cerita ni. Pegi la tengok. Ada dua hero dalam cerita ni. hensem plak tu.Max Irons, dan Shiloh Fernandez  :) 


Aku tak paham kenapa dya tuleh cerita ni PG 13 tapi ada jugak adegan Kiss. Aku okey la nak tengok sebab dah lebey had umur kan. Tapi adek adek yang maseh comel sucii tu? Tak ke diorang akan 'TERCEPAT MEMBESAR' nanti. Hehehe. Pandai pandai la guardian diorang nak tutup mata diorang tu ea ketika aksi aksi sebegini ditayangkan :P


Masa tengok movie ni bukan men melantak lagi kami. Beli popcorn la, potato smash la, hotdog laa. Macam tak makan sebulan. Padahal baru je lepas makan McD dekat persiaran gurney tu. Hihi. Dah la masa tengok movie ni kejap kejap blackout. Pasaii pa tak taw. Semua orang dalam panggung tu dok jerit jerit marah. Especially cina la sebab banyak cina dalam tu. Well, gurney memang penuh cina ja pun. Huhu. 

Movie abes pkol 9 lebey and rancang nak balek nek feri. Tunggu feri macam tunggu orang nak masuk meminang anak dara tua ja. Nyampah aku -.-' Dah hampir jadi orang gila dah tunggu dalam keta tu. Apa apa pun naseb bek mak Naja tak marah sebab hantar Naja balek pukol 11. Hehe. Mak dya siap cakap macam ni lagi' " Tak pa laa,biasala tu orang muda keluarr" Hihihi. Ye la tu,entah entah Naja tu kena sebat ape bila kami dah balek. Kihkihkih :P

Okey lah. Nak bye dah. Pegi layan cerita korea pulak. PrincessHour :) Well,biasa la tengah boring tahap gaban ni, ulang pi la drama korea yang dah berpulopulohribuan kali dah tengok tu. Huhuhu. 

Bye bye :)

2 suka suki:

miss afifa said...

waa..macam best je..baru ni tengok THOR..best jugak.CUN da lama awal bulan 4 aritu..GSC ada lagi siar..TGV tak tau la

Nurul Azima binti Jasmin said...

@miss afifa

THOR? ritu pun ingt nk tgok thor jugak. Tp majoriti pilih RRH. Hee. Okey,nnt saya checkitout movie CUN plak. Heee :)