Peminat Setia

Friday, May 06, 2011

Tikus yang macam anjing?

Entah la kenapa aku tak ngantuk lagii. Sekarang dah pukul tiga tiga puloh enam minit pagi taw! Tadi ralit (asyik) tengok cerita Princesshour sampai tak perasan dah pukol tiga lebey. Cik abang tertidur dah pun tak perasan sebab dya dah tak balas masej. Hihi. Nampak sangat khusyuk layan drama korea -.-


Fikirkan semalam cik abang buat lawak lagi. Cik abang suka sangat wat lawak yang bagi aku senyum sajaa :) Aku call cik abang semalam sebab dua hari dah tak mesej sebab dya tak de kredit. Dya tu memang pemalas segala hal. Nak jalan pegi topup pun malas. Cehh. Tapi aku tetap sayang dya jugak. LOL. 'Ada aku kesah?'

Haa, pasal lawak cik abang tu macam ni cerita dya. Malam before tepon cik abang tu, ada tikus mondok besarrr gila masuk bilik aku. Tahi betul punya tikus! Dah la aku tido dalam bilik sorang sorang. Mau dya mai gigit aku tak ka nayaaa. Heh. Aku story sama cik abang la kan kata ada tikus masuk bilik aku. 

Cik Abang : Bela je la tikus tuu.

Aku : Tak nak ahh,nanti dya gigit macam mana?

Cik Abang : Alaa, didik laa dya jangan bagi dya gigit.

Aku : Macam mana?

Cik Abang : Ikat la leher dyaa. Petang petang bawak dya jalan jalan keliling taman :)

Aku : LOL ingat anjing paa nak buat macam tu! HAHAHAHA :D

Cik Abang : Tak pe laa, nanti orang ingat awak gilaa. Boley masuk Tanjung Malim.

Aku : Tanjung Malim? Tanjung Rambutan laa. :D

Cik Abang : Eh eh, haa, Tanjung Rambutan. Maluu maluu =.='


Hahaha. Ape daa cik abang. Buat maluu negara je. Heh. Cuba bayang kan la kan kalo memang tikus ada orang bela lepas tu ikat leher macam anjing bawak pegi jalan jalan. Hahaha. Comelll je kan? :D Nanti nanti la aku tangkap tikus tu,pastu aku buat macam cik abang suruh. Hehehe. :P

Dah la cik abang,ngarut jee. Nak tdo dah ahh. Besok nak kemas rumah,lipat baju yang berlonggoks tak lipat lagi uhh. Ayah dah bising suruh belajar masak. Heee. Okey, memang nak belajar pun :)


Okey,nyte semua. Bye bye :)

10 suka suki:

zizie said...

kalau hang takut sangat,hang amik ja tetikus.. xyah pk nak beli tali jenis apa sbb dy dah wire..

Nurul Azima binti Jasmin said...

@zizie

Yeahh zizie. Betul jugak cakap andaa!! HAHAHA :D

meeyah said...

ima...si dia tue kelakar jgak yee..nmpk pendiam..hahhah

Nurul Azima binti Jasmin said...

@meeyah

Hoii yah. Kelakar banyak kot. Diam diam ubi berisi taw. Jangan men2. Hihihi :D

meeyah said...

hahahha..bole than an..hehehhe..jima..ad gambo mlm tue x?? nk2..hehehhe

Diyana Jasmin said...

yess.kemas rumah sebelum beta berangkat pulang ya.

Far8 budak baik said...

hahaha kelaka...
kau takut tikus lakkk..
siap2 tahu dahh
hahaha

Nurul Azima binti Jasmin said...

@meeyah

Okey,nnt aku buh dalam fb :)

Nurul Azima binti Jasmin said...

@Diyana Jasmin

Jangan risau. Semua beress sudah dikemas buk!Cepatt balekk!!

Nurul Azima binti Jasmin said...

@Far8 budak baik

Hoii, apa yg kau 'siap2'? Haaa?? Mana ada aku takut tikuss. Hahaha