Peminat Setia

Wednesday, May 04, 2011

Lets start new film of my life

 
Hati aku sekarang banyak HAMPA laah. Bukan 'hampa' awak tu. Ni hampa frust la ngek. Heh. Ntah laa, bila banyak sangat mengimbas kenangan silam yang pahit, mulalah fikir macam macam kan. Semuanya berbaur negatif sajalah. Dan aku akui semua ni ketentuan Allah kepada aku. Allah takkan uji hambanya jika dia tidak mampu untuk menanggung ujian itu. So, aku fikir positif balek. Mungkin aku boley tangani semua ni. Cuma kekuatan aku belum cukup lagi dikumpul.

Pelajaran?
Well, pelajaran aku ni kadang kadang ups kadang kadang down. Dulu PMR aku dah down yang teramat sebab dalam family aku, aku sorang ja yang dpat 7A1B. Macam disisihkan pun ada. Dah la duduk sekolah yang lain jugak daripada siblings aku yang lain jugak. Tapi ini cabaran aku. Bila SPM aku mula bagi semangat kat diri aku untuk betulkan kesilapan aku tu. Alhamdulillah aku dapat 7A4B. Thats make me proud of myself. :) Walaupun 7A tu bukan lah hebat mana, tapi its beyond my expectation. Bila naik universiti plak, aku agak leka dengan kejayaan aku masa lampau.Walaupun point last sem aku 3 above, tapi aku rasa tak patut aku dapat point macam tu. Dan main subject aku, ACCOUNT aku dapat C+ plak tu kan. So down. So,byk pressure yang aku dapat. Well, besa la bila ada kembar,semuanya macam bersaing kan? Orang suka banding. Huhu. Bila aku terlalu pikir,kadang kadang aku jadi giveup. Carry marks aku untuk dis sem pun agak merudum. Well, final ritu aku rasa aku buat yg terbaek. So, I think that can cover my damn carry marks tu. Huhu.

Family?
Banyak sangat perubah dalam hidup family aku ni. Well,biasalaa. Semua family ada pasang surutnyaa. Apa yang aku boley buat sekarang adalah bertahan dan sentiasa mendoakan yang terbaek untuk family aku. Btw, I miss my old family :'( Miss Along kat Australia, Angah kat France. Hope everything will fine,walaupun dah tak boley macam dulu. But there is still a sunshine behind the rain,right? :')

Kawan?
I'm glad that i have friends with beautiful heart :) Everytime aku ada probs sekecik bacteria pun ada yang concern. Bukan senang nak cari kawan macam diorang. Especially kawan time sekolah menengah. And I miss them so much. Tak kisah la kawan laki or perempuan. Kawan time darjah 1,darjah 6, tingkatan 1,2,3,4,5 or dekat universiti, semua aku sayangg. Tak kiralah kau dah berpunya ke belum kan. Kalau yang dan berpunya, hensem plak tu, aku akan sayang lebih laaa. HAHA. Gatal miang! =.=''

Love?
Haha. Entah laa. Walaupun dah ada orang yang 'jaga' hati aku sekarang ni, aku hanya boley cakap entah laa. Bila fikirkan balek, banyak kali dah aku terluka. Well, aku tulih ni pun aku rasa macam 'ehhh,tak payahh la kau jiwang jiwang sangattt' HAHA. But the truth is, YES, aku memang jiwang. Luar aku rock,brutal, tapi dalam hati aku ada taman. Apa kau kesah? Huhu. Setiap kali aku perlukan masa untuk buka hati aku, tak kan ada pun lelaki yang sanggup tunggu cakap 'Yee, aku akan menantimu hingga ke pintu syurga' Wat thee. Heh, last last aku akan dan pasti ditinggalkan bila hati aku dh terbuka untuk diorang tu. Huhu. Sadis betul kan? HAHAHA. Padan muka kau. Kau bajet kau hot laki nak kau? Kau boleh belah Azyma. :'D

Soo, setakat ni je la aku mengarut ye. HAHA. Actually ni nak hilangkan stress dan nak post entry tapi tak tau nak tulih pasal apa. HAHA, So wenggg wengg. Nyampah! =.=' Okey lah. Cukup la aku bebel bebel kat sini. Bukan ada orang nak baca pun. LALALA.

Bye bye :)


6 suka suki:

sarah mohamad said...

sounds like happy life :)

Far8 budak baik said...

hahaha
aku suka ayt tu..
luar nmpk rock..
dalam jambu..hahaha =p

Nurul Azima binti Jasmin said...

@sarah mohamad

Yeah, it used to.hmmmm :')

Nurul Azima binti Jasmin said...

@Far8 budak baik

JAMBU? Haa,nampak dh boley join kumpulan JAMBU dalam MAharajalawak nii. Hikhikhikk :P

shafariza labai said...

aku rndu ko gak jimut!!!

Nurul Azima binti Jasmin said...

@shafariza labai

Latttt! I miss you too!!